Webvideo's hoe pak je dat het best aan?

Webvideo's

Filmen voor het web is kinderspel, zo lijkt het wel! Met een smartphone kan je al mooie beelden schieten en heb je meteen ook een eenvoudig montageprogramma. Wil je met je bedrijf experimenteren met video’s voor het web? Mooi zo, check enkel op voorhand heel goed of je al dan niet beroep gaat doen op een professional. Waarom?

Je video wordt door honderden kijkers beoordeeld

Als je video deel uitmaakt van een breder marketingplan en je dat ook alle kansen wil geven, bereik je al snel enkele honderden kijkers. Zorg er dus zeker voor dat je hun verwachtingen invult, die zijn vaak onbewust torenhoog en je kijkers haken snel af. We zijn nu eenmaal verwend op het web met video’s van topkwaliteit. Je video heeft als doel je bedrijf of product positief in de kijker te zetten. besteed er vanaf het begin voldoende aandacht aan. Dat kost best wel wat energie.

Zie net als een productiehuis niets over het hoofd

Videomarketing is een stevige investering. Alles moet goed zitten, van je boodschap tot de finale montage en effecten. Om er zeker van te zijn dat de return on investment er wel is, kan je beroep doen op een productiehuis of laat je begeleiden door een video-professional. Zij zijn uiteraard niet aan hun proefstuk toe en weten de valkuilen van beginners te omzeilen. Ze weten ook meteen wat werkt op het web, dat advies krijg je er dan gratis bij!

De regel is eigenlijk simpel: spontane events met korte bewaartijd kan je gemakkelijker zelf. Video’s die langer meemoeten of verschijnen op verschillende media ⇒ productiehuis

Beter niet dan matig

We snappen het: je bent misschien nog niet helemaal overtuigd van videomarketing voor je bedrijf en je wil een experiment doen dat weinig kost en je dus zelf gaat produceren. Logisch? Niet helemaal. Het is moeilijk om een resultaat objectief te evalueren als de video niet echt helemaal 100% is wat je precies wil. Een test is pas geslaagd als alle elementen echt helemaal goed zitten zowel inhoud, vorm, strategie als uitrol. Stort je dus met veel enthousiasme op een videoproject en vraag aan je bedrijf meteen de nodige middelen.

Video is een leerschool

Net zoals elk vak is videoproductie iets wat je met jaren ervaring verfijnt. Als bedrijf heb je niet de luxe om een leercurve te doorlopen voor webvideo’s: surfers geven er niet om dat je “new to the game” bent. We hadden het al over de kwaliteit van beeld en grafiek, maar alles staat of valt natuurlijk ook bij de inhoud. Een productiehuis maakte al honderden video’s en weet dus gewoon beter welke onderwerpen doen kijken of hoe je een vooropgesteld onderwerp alle kansen geeft.

Twijfel je over video op het web? Kom gerust vrijblijvend op de koffie en laat ons hier weten wanneer dat kan.