Wat kost het om een video te laten maken?

Je wilt een video laten maken. Hoeveel gaat dat kosten?

Een video kost eigenlijk zo veel of zo weinig als je zelf wilt. Op dat antwoord zat je natuurlijk niet te wachten. Om je te helpen bij het vaststellen van een budget geven we hieronder wat toelichting bij enkele zaken die het kostenplaatje van je video bepalen.

Wat is het doel van je video?

Wat wil je bereiken met je video? Wil je puur informeren? Wil je een product in de kijker zetten? Wil je je bekendheid bij een bepaalde doelgroep vergroten? Het duidelijk verwoorden van het doel van je video is de eerste stap die de richting van je budget bepaalt.

Wie wil je overtuigen of informeren met je video?

Is het de bedoeling dat je video een specifieke doelgroep bereikt? Of wil je bij je bestaande klanten iets in de schijnwerpers zetten? Wie is de doelgroep van je video? Welke boodschap wil je overbrengen? Wie of wat komt er in beeld? Het is essentieel voor een juiste budgetindicatie om de antwoorden op deze vragen samen met je productiehuis door te spreken.

Hoe bereid je de productie van je video voor?

Ben je nog zoekende of weet je perfect wat je voor ogen hebt? Moet de content van je video nog uitgeschreven worden? Is je content al videowaardig? Worden er interviews afgenomen? Zijn er voorgesprekken met deze personen gewenst? Welke quotes wil je in je video horen? Wil je zaken accentueren met animatie of tekst op beeld? Tijdens een uitgebreide brainstorm met je videomaker wordt er meteen duidelijk gemaakt wie welke rol op zich neemt tijdens de preproductie.

Prima, dan zijn we klaar... Maar hoeveel gaat jouw video dan kosten?

We zijn er bijna. Omdat we niet willen dat je tijdens de productie van je video voor onaangename verrassingen komt te staan, bezorgen wij je een checklist die op alle mogelijke vragen een antwoord biedt. Hoe lang mag je video worden? Wil je je sprekers ondertitelen? Heb je meerdere taalversies nodig? Wil je achtergrondmuziek op je video? Van hoeveel locaties wil je beelden? Enz…

Een video laten maken blijft altijd maatwerk. Vul je ons offerte-formulier in, dan bezorgen wij je pijlsnel een eerste indicatie.
Als je meteen met ons rond tafel wilt zitten, kan je via deze link enkele data reserveren.
Een goede manier om de kost per video te verlagen is het realiseren van een reeks video’s. Hiervoor bieden wij u een budgetvriendelijke formule aan.

All set! Let us shoot your video!

Ondertussen heb je van ons een duidelijke en transparante offerte ontvangen en na je goedkeuring gaan we meteen aan de slag. Onze producer begeleidt de realisatie van jouw video van A tot Z.

Hij of zij bezorgt je:
• Een definitief script
• Een duidelijke planning in de vorm van een draaiboek
• Statusupdates van het voortraject
• Feedback over de opname(‘s)
• Een eerste versie van je video
• Jouw definitieve video om jouw publiek te veroveren

Heb je nog hulp nodig bij het verspreiden van je video? Onze experten adviseren je graag!

Succes met jouw videoverhaal!