Rekruteringsvideo

Rekruteringsvideo laten maken?

Een video laten maken om nieuwe talenten aan te trekken? Dat is een uitstekend idee. De millennials en generaties Y en Z zijn opgegroeid met videocontent.

Het is de ideale manier om hen mee te nemen in jouw verhaal en ze te triggeren om voor jouw bedrijf te komen werken.

Wij nemen binnen de 24 uur contact met jou op.

Waarom een rekruteringsvideo laten maken?

Een rekruteringsvideo laten maken doe je om jezelf een hoop kosten, tijd en energie te besparen. Als recruiter of HR-afdeling kun je honderden brieven ontvangen op een vacature. Dat kost dagen om te verwerken. Met een video maak je al een eerste selectie. Maar dat doe je niet zelf. Dat laat je aan de kandidaten over. De kijkers krijgen met video een veel beter beeld van je bedrijf dan in een vacaturetekst. Daardoor krijg je veel meer waardevolle reacties van geschikte kandidaten. Communicatie gaat niet alleen om tekst!

Hoe pak je het maken van een rekruteringsvideo het beste aan?

Een goede rekruteringsvideo is creatief en laat meer zien dan alleen de medewerker op de werkvloer. Denk aan een dynamisch en authentiek videoportret in de stijl van een minidocu. Of een “werken bij”-videocampagne dat bestaat uit meerdere portretten van werknemers. Hoe ziet hun werkdag er uit? Wat vinden zij zo leuk aan hun werk? Welk engagement tonen ze voor je bedrijf? Laat anderen vertellen over hun collega. Laten we samen een rekruteringsvideo maken waarmee je nieuwe medewerkers of deelnemers 100% inspireert.

Persoonlijk, authentiek en een video die de cultuur van jouw organisatie uitstraalt!

Wat kun je doen met een rekruteringsvideo?

Een rekruteringsvideo is niet alleen tof om uit te sturen via vacatures. Aangezien we er samen voor zorgen dat je video de bedrijfscultuur zo authentiek mogelijk laat uitstralen, verdient het ook een plekje op je website, en vergeet zeker je sociale mediaplatformen niet!

Al je stakeholders verdienen een sterke communicatie, ook nieuwe werknemers. Een aanwervingsvideo is dus zeker dé audiovisuele oplossing.

Kortom: een rekruteringsvideo is persoonlijk, authentiek en een manier om je bedrijfscultuur weer te geven!

Wij nemen binnen de 24 uur contact met jou op.

Enkele referenties